علم جلوگیری از پیری علمی است که در مورد روشها و داروهایی تحقیق میکند تا بشه از تاثیرات پیری جلوگیری کرد. شاید ۳۰ سال پیش این موضوع خندهدار بنظر میرسید. خیلیها این موضوع را خیالی میدانستند اما امروزه این چنین نیست. «خیال و رویابافی کافی است! ما به نقطهای رسیدیم که تنها باید منتظر استفاده عموم باشیم.» این گفتهی مدیر موسسه تحقیقات عمر در دانشگاه پزشکی آلبرت انیشتین نیویورک است. او در حال برنامهریزی یک آزمایش گسترده است تا ببینند آیا داروی ارزان قیمت متفورمین که برای بیماران دیابتی استفاده میشود، توانایی افزایش عمر انسان را دارد یا نه. قبلا در انگلیس این آزمایش انجام شد و نتایج خوبی به دست آمد. اگر این موضوع اثبات شود، اکثر شرکتهای تولید دارو به این مسیر خواهند آمد. مدیر موسسه تحقیقات عمر افزود: «اثبات این موضوع دنیا را برای همیشه زیر و رو میکند.»
معمولا افراد دهههای آخر زندگی خود را به سختی و در بیماری طی میکنند. برزیلای، دانشمند ارشد این پروژه در پی آن است تا علاوه بر افزایش طول عمر، به سلامت افراد نیز کمک کند. این موضوع به نوعی نابرابریهای اجتماعی را از بین میبره. برای انجام این تحقیقات حدود ۵۰ تا ۷۰ میلیون دلار بودجه لازم است.
در حال حاضر حدود ۲۲ میلیون دلار جذب سرمایه شده که ۹ میلیون آن از طریق سازمان ملی سلامت آمریکا هست. نتیجه این تحقیقات برای همه افراد مفیده اما جذب این سرمایه هم مشکله. چون سرمایه گذاران معمولا روی پروژههای کوتاه مدت سرمایه گذاری مینمایند اما این تحقیقات دراز مدت خواهد بود. دولت ها هم اکثرا بودجه برای تحقیقات بیماری ها میگذارند نه موارد این چنینی.
رئیس این تحقیقات به دنبال آن است تا در کنفرانس طول عمر بتواند نظر سرمایه گذارانی مثل جف بزوس ، صاحب ( مدیر و موسس شرکت ) آمازون و همچنین لری پیج و سرگی برین، موسسان گوگل را جلب نماید.
کم کردن فاکتور های پیری
با تحقیق روی روند افزایش سن، دانشمندان سعی کردند تا جواب یک سوال اساسی را پیدا کنند: « چرا پیر میشیم؟» در سال ۲۰۱۳ گروهی از دانشمندان ۹ فاکتور در مورد افزایش سن را تفکیک کردند. فاکتور های ژنتیکی و بیوشیمیایی که باعث تحلیل رفتن بدن و نزدیک شدن به مرگ میشوند. اریک وردین، مدیرعامل موسسه تحقیقات باک در کالیفرنیا میگوید دانشمندان کامل دید ما را نسبت به افزایش سن تغییر دادهاند. قبلا بر این باور بودند که افزایش سن مسئلهای است که به مرور رخ میدهد و در برابر آن کاری نمیتوان انجام داد اما الان میدانیم که میتوان روند آن را دست کاری کرد.
جیمز پِیِر، مدیر عامل شرکت کامبرین بیوفارما میگوید این تحقیق نقطه عطف در زمینه داروهای پیشگیرانه خواهد بود. تاثیر این دارو به اهمیت تاثیر واکسن و آنتی بیوتیک بر روی جامعه است.
پیش از توسعه هر دارو، دانشمندان از تاثیر آن بر روی سلولهای بدن مطمئن میشوند. باتوجه به این تحقیقات دانشمندان متوجه شدند میتوان با استفاده از فاکتورهای جوانسازی، تاثیر پیری روی سلولهای بدن را معکوس کرد. این کار عامل مهمی برای بهبود بیماریها است. همچنین متوجه شدند که سلولهای پیر در افراد از بین نمیروند یا خیلی دیر میمیرند که این باعث بوجود آمدن بیماری است.
دانشمندان مایو کلنیک آمریکا پیدا کردند که اگر سلولهای پیر موشها را از بین ببرند، موشها بین ۲۰ تا ۳۰ درصد بیشتر عمر میکنند.
آزمایشات تحقیقاتی روی پیری علاوه بر تائید افزایش عمر داروی متفورمین، بر روی تاثیر این دارو بر کاهش سکته، مشکلات قلبی، سرطان و زوال عقل نیز تحقیق میکند.
بعضی دولتها به طور غیر مستقیم کمکهایی در مورد این تحقیقات انجام دادهاند. به عنوان مثال انگلیس در حال تهیه بانک اطلاعاتی از سلامت و ژنتیک افراد جامعه است که حدود یک میلیون نمونه دارد. این اطلاعات به دانشمندان کمک میکند تا درک بهتری نسبت به بیماری و کهولت سن داشته باشند.