چای آشواگاندا و کاهش استرس و اضطراب

 

از تاثیر چای آشواگاندا در کاهش استرس و اضطراب و سلامت بدن خبر دارید؟

آشواگاندا درختچه‌ای همیشه سبزه که در بخش‌هایی از هند، آفریقا و خاورمیانه یافت میشه.آشواگاندا که به جینسینگ هندی هم شناخته شده در طب سنتی هند به عنوان گیاهی آداپتوژن معروفه، گیاهان آداپتوژن یا سازگارکننده به بدن برای سازگاری با شرایط پرفشار اضطراب و استرس کمک می‌کنند.

آشواگاندا برای هزاران سال در طب سنتی آیورودا مورد استفاده قرار گرفته، این گیاه خواص آرامبخشی داره و علاوه بر کمک به خواب، برای کاهش استرس و اضطراب، همچنین برای کمک به اختلالات شناختی مغز استفاده میشه.

آشواگاندا شامل چندین ترکیب فعال زیستیه، از جمله گروهی از مواد به نام ویتانولیدها. ویتانولیدها با اثرات ضد التهابی و آنتی اکسیدانی همراه هستند، یعنی به سلامت ماندن سلول‌های جوان بدن کمک می کنن.

شواهد نشان داده مصرف آشواگاندا به مدت 2 تا 4 ماه سطح تستسترون و کیفیت اسپرم در مردان را افزایش میده.

در حال حاضر، مکمل‌های آشواگاندا اغلب برای استرس و اضطراب، بهبود خواب، ناباروری مردان و تقویت عملکرد ورزشی بدن استفاده میشن. این مکمل‌ها معمولاً حاوی عصاره ریشه یا برگ آشواگاندا هستن.

  • نتایج تحقیقات بالینی و تاثیر عصاره آشواگاندا برای کاهش استرس و اضطراب

از آنجایی که آشواگاندا به طور سنتی به عنوان آداپتوژن استفاده میشده، برای بسیاری از شرایط مرتبط با استرس کاربرد داره آداپتوژن‌ها به بدن کمک می‌کنن تا در برابر استرس فیزیکی و روانی مقاومت کنه.

نتایج چندین آزمایش بالینی نشان داده که عصاره آشواگاندا به کاهش استرس و اضطراب کمک می‌کنه. یک تحقیق مروری در سال 2021 آشواگاندا را برای درمان استرس و اضطراب معرفی کرده. در این تحقیقات در مجموع 491 بزرگسال هندی، با سطح بالایی از استرس و اضطراب، به صورت رندوم برای 6 تا 8 هفته آشواگاندا یا دارونما مصرف کردند.

نتیجه تحقیقات: آشواگاندا به طور قابل توجهی سطح استرس و اضطراب را کاهش داده، باعث رفع بی‌خوابی و خستگی میشه و سطح کورتیزول (هورمون استرس) را در مقایسه با دارونما کاهش میده.

پس از نتایج تحقیق سال 2021 مطالعات دیگری هم انجام شده که نشان میده آشواگاندا تأثیر مفیدی بر اثرات روانی استرس خیالی (نه واقعی یعنی perceived stress) در زندگی داره. یک مطالعه بالینی در فلوریدا شامل 60 مرد و زن (میانگین سنی 34 سال) انجام شده که استرس خیالی را تجربه کرده بودند. شرکت‌کنندگانی که از عصاره آشواگاندا مصرف می‌کردند، پس از 30 روز در مقایسه با دارونما، اثرات مثبتی بر استرس، اضطراب، افسردگی و میل به غذا گزارش کردند. علاوه بر این، شرکت‌کنندگانی که از عصاره آشواگاندا استفاده کرده بودند، سطح کورتیزول (هورمون استرس) بزاق کمتری نسبت به گروه دارونما داشتند.

در دو مرکز بهداشتی در هند، 130 مرد و زن سالم 20 تا 55 ساله با استرس گزارش شده توسط خود به صورت رندوم برای مصرف عصاره ریشه آشواگاندا یا دارونما به مدت 90 روز انتخاب شدن. شرکت کنندگانی که روزانه یک کپسول با 300 میلی گرم عصاره آشواگاندا مصرف کردند در مقایسه با دارونما، بهبود در سطح استرس و کیفیت خواب را گزارش کردند. آنها همچنین سطح کورتیزول (هورمون استرس) پایین تری داشتند. علاوه بر این، شرکت کنندگان بهبودهایی را در شرایط روانشناختی، حافظه و تمرکز گزارش کردند.

  • آیا چای آشواگاندا برای افراد دیابتی مفیده؟

مطالعات بالینی در افراد مبتلا به دیابت، نشان داده مصرف آشواگاندا به طور قابل توجهی قند خون، هموگلوبین، A1c، انسولین، چربی‌های خون و نشانگرهای استرس اکسیداتیو را کاهش میده. آشواگاندا دارای ترکیبات ضد دیابتی بوده و به ترشح انسولین و تحریک سلول‌ها برای دریافت گلوکز از جریان خون کمک می‌کنه.

به علاوه این چای حاوی دارچین سیلانه. بر اساس تحقیقات انجام شده، مصرف روزانه دارچین به کاهش سطح تریگلیسیرید، مقدار کل کلسترول و نیز مقدار کلسترول بد و قند خون در افراد مبتلا به بیماری‌های متابولیک و بیماری‌های قلبی کمک می‌کنه.

در افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ و سندروم متابولیکی که بدن آن‌ها به انسولین مقاومه، دارچین با افزایش حساسیت بدن به انسولین، میتونه سطح قند خون را کاهش بده و در کنترل بهتر قند خون به بدن کمک کنه.

این چای به عنوان یک داروی ارگانیک مفیده اما افراد دارای فشار خون و دیابت، باید برای کاهش دوز داروهای شیمیایی همزمان با مصرف چای آشواگاندا با پزشک خود مشورت کنند.

  • آیا آشواگاندا حاوی آنتی اکسیدانه؟

ترکیبات موجود در آشواگاندا اثرات آنتی اکسیدانی در مغز داره یعنی از مرگ سلول‌های مغز جلوگیری می‌کنه.

مصرف آشواگاندا برای بهبود عملکرد شناختی مغز مفیده و مطالعات انجام شده بر روی بزرگسالان و افراد مسن نشان داده با مصرف این گیاه دارویی به مدت 8 هفته، حافظه کوتاه مدت، توجه و سرعت پردازش اطلاعات آن‌ها، نسبت به افرادی که دارونما مصرف کردند بهبود قابل توجهی داشته.  

  • خواص گل پشن از ترکیبات چای آشواگاندا چیه؟

*افزایش آرامش و کاهش علائم اضطراب و استرس. یعنی اثر آرام بخشی بر سیستم عصبی داره.

*با توجه به خواص آرام بخشی این گیاه، به بهبود کیفیت خواب و درمان بی‌خوابی و اختلالات خواب کمک می‌کنه.

*برخی از گیاه پشن به عنوان یک درمان طبیعی برای اختلالات خلقی و افسردگی هم استفاده می‌کنند.

*این گیاه خواص ضد درد داره و می‌تونه برای کاهش سردرد و تنش عضلانی، به ویژه دردهای قائدگی در بانوان استفاده بشه.

*برخی مطالعات نشان داده که گل پشن به تنظیم فشار خون هم کمک میکنه.

  • خواص دارچین گرید دارویی در چای آشواگاندا چیه ؟

*پودر دارچین استفاده شده در ترکیبات این چای از نوع دارویی دارچین سیلانه و با نوع هندی آن که با مصرف روزانه به کبد و‌ کلیه و‌ ریه آسیب میزنه متفاوته.

*دارچین سرشار از آنتی اکسیدانه، یعنی از مرگ زود رس سلول شما جلوگیری می‌کنه. مطالعات نشان داده دارچین و آنتی اکسیدانهای آن دارای خواص ضد التهابی قوی هستند.

*دارچین برای بهبود بیماری‌های مرتبط با سلول‌های مغز مانند پارکینسون و آلزایمر موثره، ترکیبات موجود در دارچین از تجمع پروتئینی به نام تاو (Tau) در مغز جلوگیری می‌کنه که یکی از علائم بیماری آلزایمره.

*مطالعات گسترده آزمایشگاهی و حیوانی نشان داده دارچین در پیشگیری و محافظت از سلول‌ها در برابر سرطان موثره. دارچین با کاهش رشد سلول‌های سرطانی و جلوگیری از تشکیل رگ‌های خونی در تومورها برای سلول‌های سرطانی معادل سمه و باعث مرگ سلول‌های سرطانی میشه.

*نتایج آزمایشگاهی نشان داده ترکیبات دارچین خواص آنتی باکتریایی دارند و بدن را در مقابله با برخی باکتری‌ها و عفونت‌های قارچی مربوط به دستگاه تنفسی و نیز در مقابل ویروسهایی از جمله آنفولانزا مقاوم می‌کنند.

  • آیا چای آشواگاندا برای همه مناسبه؟

مصرف چای آشواگاندا برای یک بازه زمانی حدود ۳ الی ۴ ماهه هیچ ضرری نداره، بعد از یک دوره مصرف می‌تونید مدتی مصرف نکنید و مجددا استفاده کنید.

در بعضی افراد مصرف آشواگاندا ممکنه همراه با خواب آلودگی، ناراحتی معده، اسهال و استفراغ باشه، که بهتره میزان مصرف در ابتدا کم باشه و بعد مدتی به تدریج افزایش بدین.

مصرف آشواگاندا برای چه افرادی مناسب نیست؟

از آشواگاندا نباید در دوران بارداری و شیردهی استفاده کنید.

آشواگاندا برای افرادی که در شرف عمل جراحی هستند یا برای کسانی که اختلالات خود ایمنی یا تیروئید دارند توصیه نمیشه.

به علاوه چون آشواگاندا ممکنه سطح تستاسترون را افزایش بده، افراد مبتلا به سرطان پروستات باید از مصرف آن اجتناب کنند.

 

منابع:

https://www.nccih.nih.gov/health/ashwagandha

https://ods.od.nih.gov/factsheets/Ashwagandha-HealthProfessional/

محصولات مرتبط

نوشته قبلی

اچی ناسیا و درمان ۹۹ نوع بیماری؟

نوشته بعدی

رفع اختلال خواب با چای آشواگاندا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید
ورود به حساب کاربری

حساب کاربری ندارید؟

ثبت نام کنید